Loading...
Anda di sini:  Laman Utama  >  Berita  >  Nusantara  >  Current Article

Lady Gaga Membatalkan Konsert ‘Born This Way Ball’ di Indonesia

By   /   May 28, 2012  /   No Comments

Seorang peminat Lady Gaga berkumpulkan dengan peminat lain untuk akiviti "flash mob" di pusat membeli-belah di Jakarta. Bintang pop Amerika Syarikat itu telah membatalkan konsert beliau di sana selepas beberapa NGO Islam membantah konsert tersebut.

JAKARTA, 28 Mei 2012 – Lady Gaga telah membatalkan konsertnya di Indonesia bimbangan keselamatan selepas NGO Islam membantah jika diva pop meneruskan “Born This Way Ball”, lapor thestar hari ini.

Kumpulan NGO Islam berkata pakaian seksi Lady Gaga dan gerak tari yang provokatif akan merosakkan belia di negara Islam yang paling ramai penduduk di dunia ini.

“Ini adalah satu kemenangan bagi umat Islam Indonesia,” kata Salim Alatas, salah satu daripada pemimpin NGO di Indonesia. “Terima kasih kepada Tuhan untuk melindungi kita dari jenis syaitan.”

Seorang jurucakap bagi kumpulan itu berkata penyokong membeli 150 tiket konsert dan merancang untuk menghentikan jika ia diteruskan.

Ketua Dewan Direktur Lembaga Kajian Sabang-Merauke Circle (SMC), Syahganda Nainggolan, Ahad, juga menilai tepat keputusan pembatalan konsert Lady Gaga yang sudah disampaikan ‘Big Daddy’ selaku promoter persembahan di Indonesia.

    Print       Email

About the author

Syarifah

Columnist

Leave a Reply

You might also like...

kdn

Kementerian Dalam Negeri haram buku Irshad Manji

Read More →